FORMAREA UNEI COMPANII

1975
Othmar şi Christine Hill au fondat »Institute for Test Psychology« în Viena, îndreptându-şi atenţia către selecţia şi căutarea de personal şi dezvoltarea unei metode de diagnostic psihologic pentru a analiza potenţialul aplicanţilor şi al angajaţilor.

1980
Intră în funcţiune un department special de cercetare şi dezvoltare pentru HILL Competence Analysis©, a cărui garanţie este permanenta actualizare şi cele mai înalte standarde calitative.

1981-1986
Începe crearea şi extinderea reţelei francizei HILL în Austria. Se deschid HILL Linz, HILL Graz, HILL Salzburg şi HILL Klagenfurt.

INTERNAŢIONALIZAREA


1986
Schimbarea numelui de corporaţie în HILL şi începutul internaţionalizării.

1987
Extinderea în Germania.

1989
Ca pionier în regiunile ECE şi ESE, HILL deschide birouri în cele mai importante ţări ale fostului bloc estic, la scurt timp după ridicarea Cortinei de Fier. Primele birouri sunt fondate în Ungaria şi Rusia.

1990
De atunci, HILL a acompaniat numeroase companii multinaţionale în pieţele în dezvoltare ale Europei Centrale şi de Est şi în Europa de Sud Est. Alte birouri în Republica Cehă, Slovacia, Serbia-Muntenegru şi Macedonia (fostă Iugoslavia) sunt deschise.

HILL Competence Analysis© este folosit pe calculator pentru prima oară.

1991
Se deschide HILL Bulgaria.

EXTINDEREA REŢELEI


1992
HILL ROMANIA şi Polonia îşi încep activitatea. În Austria, încă un birou este deschis în Innsbruck.

1993
HILL Slovenia începe să opereze de piaţa slovenă.

1996
Sunt fondate HILL Croaţia şi Bosnia Herţegovina.

1997
Este deschis primul birou HILL în Asia. HILL Kazakhstan este primul birou de consultanţă de personal cu orientare vestică de pe piaţă.

1998
Este deschisă o reprezentanţă HILL în India

Consolidarea PORTOFOLIULUI DE PRODUSE


1992
HILL îşi extinde portofoliul de servicii şi ofera soluţii pentru dezvoltarea organizaţională şi de personal, precum şi planificare strategică, pe lângă serviciile deja existente de căutare şi selecţie de personal.

1997
Fondarea HuMan - Institutul pentru Management Umanist, o reţea interdisciplinară devotată implementării ideilor şi valorilor umaniste în viaţa economică modernă.

1998
Nou formata divizie HILL Communications (astăzi HILL Management) se specializează în ariile de dezvoltareorganizaţională şi de personal.

1999- 2000
HILL devine consultant full-service în domeniul resurselor umane şi al consultării strategice de management.

NOUL MILENIU

2002 - 2003
HILL Competence Analysis© este folosit pentru prima oară într-un mod flexibil de către companii, via Internet şi CD-Rom sub forma software-ului HILL_BEST FIT.

HILL îşi continuă extinderea. Sunt deschise noi birouri în Ucraina şi Letonia.

2004
HILL celebrează 15 ani de activitate în Europa Centrală şi de Est.

2005
HILL celebrează a 30-a aniversare a companiei. Se deschid birouri in Elveţia şi Turcia.

2007
Este înfiinţat HILL Macedonia cu biroul în Skopje.

2008
HILL înfiinţează un nou birou pentru Benelux, locat in Rotterdam şi de asemenea un birou pentru Franţa, locat în Paris şi unul pentru Kosovo în Pristina.

2010
Sunt fondate HILL Belarus şi Uzbekistan.

HILL Romania aniverseaza 20 de ani!

2013

Sunt fondate HILL Cambogia si Vietnam.

Reţeaua HILL este reprezentată în 30 ţări cu 50 birouri având aproximativ 200 consultanţi, printre care 120 psihologi în domeniul organizaţional. HILL Competence Analysis© este acum disponibil în 28 limbi cu standardizare naţională specifică

2015

Este fondat biroul HILL International Florida.

2016

HILL International se extinde in Pakistan.