Cum să cresc succesul echipei şi al companiei pe termen lung?

Creşterea succesului pe termen lung necesită dezvoltarea sustenabilă a oamenilor. Noi identificăm în cadrul echipei zonele în care este necesară schimbarea şi elaborăm împreună cu dumneavoastră paşii de urmat în acest scop.

360° Feedback

360° Feedback

Puteţi vedea imaginea completă prin intermediul 360° Feedback

Cel mai bine e când toate mecanismele funcţionează „ca unse“, dar cum vă asiguraţi că echipa funcţionează la nivelul maxim de eficienţă? Programul HILL 360° Feedback garantează anagajaţilor dumneavoastră acces nu doar la cum se văd ei înşişi ci şi cum sunt percepuţi de colegii lor prin contribuţia în cadrul echipei. 

Citiţi mai departe
3valuation

3valuation

Orientare tridimensională

HILL 3valuation vă oferă o modalitate excelentă de a evalua competenţele curente ale angajaţilor într-un mod holistic. 

Citiţi mai departe
Assessment Center

Assessment Center

Numai alături de cei mai buni puteţi obţine succesul

A menţine o companie pe trend ascendent necesită evaluare critică constantă şi dezvoltare permanentă. Chiar şi atunci când angajaţii dumneavoastră se dezvoltă odată cu business-ul există întotdeauna direcţii de dezvoltare în continuare a echipei, pentru ca fiecare să-şi dezvolte potenţialul individual şi să contribuie la dezvoltarea potenţialului de grup.

Citiţi mai departe
Change Management

Change Management

Schimbarea este omniprezentă : cum să conduci când schimbarea este o constantă în business

Schimbarea nu mai este "un proiect" - schimbarea este însăşi viaţa noastră (profesională). Iată de ce nu este vorba în primul rând de a schimba structuri departamentale, procese de lucru, dimensiunea echipelor, etc. – ci este vorba despre susţinerea oamenilor în acceptarea schimbării ca o realitate constantă a vieţii lor. Indivizii, echipele şi organizaţiile au capacităţi diferite de a face faţă presiunii, vitezei şi mediilor în schimbare.

Citiţi mai departe
Evaluarea competenţelor

Evaluarea competenţelor

Menţineţi echipa la nivelul maxim de performanţă prin HILL Competence Check

Identificarea punctelor forte şi a potenţialului echipei dumneavoastră este o etapă cheie în continuarea dezvoltării companiei dumneavoastră. HILL Competence Check va oferă toate informaţiile necesare pentru a putea evalua potenţialul echipei, precum şi nevoile de dezvoltare.

Citiţi mai departe
Evaluarea motivaţiei angajaţilor

Evaluarea motivaţiei angajaţilor

Cu toată viteza înainte cu o echipă motivată şi productivă!

Probabil că angajaţii dumneavoastră performează la un nivel bun, dar sunt ei suficient de implicaţi în activitate? Instrumentul HILL Engagement Survey este creat pentru a vă ajuta să aflaţi răpunsul exact la această întrebare.

Citiţi mai departe
Coaching de echipă

Coaching de echipă

Obţineţi o coeziune mai bună în echipă prin programul de team coaching

Lucrul în echipă poate fi dificil chiar şi atunci când toţi membrii acesteia au vederi comune. Prin programul HILL Team Coaching, membrii echipei dumneavoastră învaţă nu doar cum să comunice în mod eficient unii cu alţii, dar şi cum să se completeze prin prisma puctelor tari si slabe ale fiecarei persoane.

Citiţi mai departe
HILL BEST FIT

HILL BEST FIT

Potriviţi toate piesele puzzle-lui prin HILL BEST FIT

Sunteţi în căutarea unui instrument de analiză care să vă permită să stabiliţi în mod obiectiv cum să alocaţi cel mai bine rolurile în cadrul echipei? Nu căutaţi mai departe odată ce aţi găsit HILL_BEST FIT!

Citiţi mai departe
Proiecte inovatoare

Proiecte inovatoare

Inovaţia: cheia către succesele viitoare

Inovaţia este o cerinţă de bază pentru continuarea şi optimizarea succesului, precum şi un subiect cu valenţe psihologice.

Citiţi mai departe
Managementul pentru schimbare

Managementul pentru schimbare

Conduceţi echipa prin dezvoltarea abilităţilor manageriale

Managementul eficient este unul dintre cei mai importanţi factori de succes într-o epocă de schimbări constante, globalizare şi digitalizare.

Citiţi mai departe
Match Up

Match Up

Alcătuirea unei echipe de succes în funcţie de compatibilitatea membrilor ei

Indiferent de dimensiunile companiei, alcătuirea unei echipe de angajaţi capabili să lucreze bine împreună poate fi un lucru dificil.
Cu ajutorul analizei HILL Match-Up, găsirea unor angajaţi compatibili şi integrarea lor în cadrul unei echipe existente devine mult mai uşoară.

Citiţi mai departe
Outplacement

Outplacement

Oferiţi o alternativă pozitivă angajaţilor disponibilizaţi

Deşi neplăcut, poate fi necesar ca parte din responsabilităţile unui manager de a disponibiliza angajaţi din motive de reduceri de buget. Despărţirea de companie poate să se termine într-o notă pozitivă prin programul HILL Outplacement.

Citiţi mai departe
Evaluarea competenţei de vânzări

Evaluarea competenţei de vânzări

Maximizaţi rezultatele cu HILL Sales Force Check

Oricât de bune ar fi produsele şi serviciile pe care le oferiţi, compania dumneavoastră se bazeazăă foarte mult pe succesul oamenilor de vânzări.

Citiţi mai departe
Planificarea strategică a personalului

Planificarea strategică a personalului

Planificaţi viitorul începând de astăzi

În lumea actuală globalizată, a nu gândi în perpectivă poate determina un dezastru. De aceea HILL Strategic Personnel Planning are în vedere atât o planificare pe termen scurt cât şi pe termen lung a afacerii.

Citiţi mai departe
Eficientizarea timpului

Eficientizarea timpului

Bine şi repede în acelaşi timp: HILL Time Efficiency

Timpul înseamnă bani, cum se spune adesea, iar eficientizarea timpului are o contribuţie importantă la sporirea veniturilor. Programul de evaluare HILL Time Efficiency este un instrument online bidimensional, care se focusează atât pe performanţa individuală cât şi pe eficienţa locului de muncă.

Citiţi mai departe
Recrutare şi selecţie de personal

Recrutare şi selecţie de personal

Oamenii potriviţi asigură succesul companiei

Lucrăm împreună pentru a realiza o listă cuprinzătoare de responsabilităţi pentru poziţia pe care doriţi să o ocupaţi şi pentru a crea de asemenea un profil clar al tipului de personalitate pe care ar trebui să o aibă candidaţii potriviţi.

Citiţi mai departe
Golden Selection

Golden Selection

O formă proactivă de consultanţă în recrutare

Programul HILL Golden Selection vă oferă un consultant şi un furnizor de servicii care reprezintă interfaţa perfectă între dumneavoastră ca şi companie şi potenţialii dumneavoastră angajaţi. Astfel ne concentrăm pe lucrul cu candidaţii talentaţi pe termen lung şi conectarea lor cu anumite companii din reţeaua noastră.

 
Citiţi mai departe
Purpose Development Center

Purpose Development Center

Oferiţi sprijin şi surse de inspiraţie angajaţilor dumneavoastră

Ştiaţi că cei mai mulţi angajaţi utilizează în cadru profesional doar 1/16 din potenţialul lor? Asemenea unei companii, care devine mai puternică pe măsură ce continuă să se dezvolte, şi angajaţii săi  vor obţine rezultate peste aşteptări odată ce vor avea şansa dezvoltării personale şi a contribuţiei individuale în cadrul companiei. În aces sens, HILL se concentrează pe a crea legătura între scopurile organizaţiei şi ale fiecărui individ în parte.

Citiţi mai departe
Strategy workshop

Strategy workshop

Dezvoltarea unei strategii: cum să planificaţi calea către viitor

Una e să ai o idee despre unde vrei să ajungi, dar alta e să ştii cum vei ajunge efectiv acolo. 
Oamenii ştiu mai multe despre viitor decât realizează în mod conştient.

Citiţi mai departe